hét compensatieplatform voor dieselrijders

Heeft jouw bedrijf 5 of meer bedrijfswagens gehad?

  • Vergoedingen wegens het dieselgate schandaal.
  • Indicatie €1.500 tot €6.000 per (bedrijfs)auto (Lease en nieuw of tweedehands aangekocht)
  • Binnen 2 min. aanmelden bij procedure
  • No win, no fee. Geen actie = geen vergoeding

Deze registratie is alleen voor rechtspersonen die 5 of meer dieselauto's / bedrijfswagens op naam hebben gehad. Betreft jouw bedrijf een eenmanszaak of heb je minder dan 5 dieselauto's gehad sinds 2009, klik dan hier.

In samenwerking met:
TLN logo
Voertuigverificatie:
RDW logo

compensatie: hoe werkt het

Inventarisatie

Samen met onze partners brengen we voor je bedrijf in kaart welke (bedrijfs)auto's sjoemelsoftware hebben, waarmee je in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding.

Bevestiging

We verifiëren de claim(s) die jouw bedrijf heeft en zorgen ervoor dat deze worden veiliggesteld.

Uiteraard ontvang je een duidelijk overzicht van de betreffende auto's per email.

No win, no fee

Voor jouw bedrijf zijn er geen kosten voor de juridische procedures die nu gevoerd worden. Wij ontzorgen je op basis van no win, no fee: ontvangt je bedrijf geen vergoeding, dan ben je geen kosten verschuldigd.

Aangemeld via de ledenservice van TLN en volledig ontzorgd met die eerste inventarisatie. Bleek dat we de afgelopen jaren toch 4 sjoemeldiesels hebben gereden die nu in aanmerking komen. Top service, dank!

Jeroen V.
6 bedrijfswagens in periode 2009-2019, waarvan 4 gekocht en 2 geleased.

waarom schadevergoedingen

Dieselgate

Jarenlang manipuleerden autofabrikanten hun dieselauto’s zodat deze onterecht schoner leken en niet voldeden aan geldende emissienormen. Door dit gesjoemel, ook wel ‘Dieselgate’ genoemd, is schade ontstaan, o.a.:

  • hogere verbruikskosten
  • hogere afschrijvingskosten ivm lagere inruilwaarde
  • schade aan het milieu.

Rechterlijke uitspraken

Fabrikanten zoals Mercedes, Renault, Fiat en Volkswagen zijn aansprakelijk gehouden. Diverse rechtbanken in Nederland en buitenland hebben al vergoedingen toegekend aan huidige en voormalige eigenaren. Toegekende bedragen variëren van €1.500 tot soms wel meer dan €10.000.

Betalingen compensatie

Wereldwijd hebben fabrikanten zoals Mercedes, Volkswagen en Fiat al aan meer dan 200.000 eigenaren van dieselauto’s een schadevergoeding betaald, gemiddeld betreft de schadevergoeding €3.000 per getroffen dieselauto.

jouw partners
wie zijn wij

Dieselgate.com is een initiatief van Stichting Diesel Emissions Justice, een Nederlandse stichting zonder winstoogmerk die de belangen behartigt van (voormalig) eigenaren van dieselauto’s in diverse collectieve juridische procedures tegen o.a. Volkswagen Group (Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda), Daimer (Mercedes-Benz), FCA (Fiat en Alfa Romeo), PSA Group (Peugeot, Citroen, DS en Opel) en Renault (Renault en Dacia). Meer informatie over de procedures vind je op de website van de Stichting.


Partners
In samenwerking met diverse partijen werken wij aan een faire oplossing voor de honderdduizenden auto-eigenaren die benadeeld zijn door het dieselgate-schandaal.

Logo partner
Logo partner TLN
Logo partner
Logo partner

Veilig en authentiek
Voor de verificatie van gerelateerde (voertuig)gegevens maken we gebruik van ondermeer de diensten van de RDW en Ensured.

Logo partner
Logo partner
Logo partner

status procedures

compensatievergoedingen

voor dieselauto’s

nieuws & publicaties

Cars graphic

veelgestelde vragen

Dieselgate logo

© 2023 Dieselgate.com is een platform van Litigo in samenwerking met Stichting Diesel Emissions Justice

Litigo BV
Catharijnesingel 73
3511 GM UTRECHT
The Netherlands
KvK 80538029